Eric Monbel : De Polsslag van Le Nord

Door de verstrengde maatregelen van de Vlaamse overheid, sluit de tentoonstelling vroegtijdig. 

Cultuurcentrum Het Perron en De Queeste Art nodigen u graag uit voor de expo ‘De Polsslag van Le Nord’ van Eric Monbel.

In de werken van de Rijselse kunstenaar Eric Monbel klopt de polsslag van ‘Le Nord’. Reeds vroeg liet hij zich opmerken met ‘l’Ennui’, schilderijen van in zichzelf gekeerde, berustende of vereenzaamde figuren: geen plat realisme maar doeken met een existentialistische inslag zoals in de Noord-Franse films als ’La vie de Jésus’ of ‘La vie rêvée des anges’.

Door de verhalen van zijn grootmoeder raakte Monbel ook gefascineerd door het oorlogsdrama. Authentieke draagberries werden dragers voor zijn schilderkunst. Zijn scherpe tekeningen rond het thema van de gasaanvallen kregen een eigen tentoonstelling in ‘La Piscine’ te Roubaix. De tentoonstelling in Ieper, gecureerd door De Queeste Art, toont de collectie geschilderde draagberries in Het Kruitmagazijn. De andere aspecten van Monbels werken komen volop aan bod in Het Perron.

Praktisch :

De tentoonstellingen lopen van 16 oktober tot 14 november 2020 op twee locaties te Ieper : 

> Het  Kruitmagazijn, Esplanade - Ieper : open op zaterdag en zondag tussen 13.30 uur & 18.00 uur

> Het Perron, Fochlaan 1 - Ieper: dagelijks tussen 13.30 uur en 18.00 uur

We nodigen u graag uit voor een exclusief geleid bezoek met de kunstenaar op de twee tentoonstellingslocaties.

Dit op zaterdag 24 oktober 2020 of op woensdag 11 november telkens om 16.00 uur aan het Kruitmagazijn. Reserveren is noodzakelijk en kan via de balie van het Cultuurcentrum op 057 239 480.

Ingang: gratis